L’editorial

Fons llibres blancs

Instal·lacions El Cep i la Nansa a Vilanova i la Geltrú

El Cep i la Nansa Edicions neix a Vilanova i la Geltrú l’any 1979, com a resultat d’una agrupació de gent compromesa en el redreçament cultural del país. Es tractava de posar a l’abast el llegat d’una bibliografia oblidada i d’estimular-ne d’altres de nova creació. El 1996, emprèn una nova embranzida professional encetant un nou projecte editorial amb una visió interdisciplinària  per tal d’abordar amb exigència el conreu de l’art de l’edició. D’aquí les moltes col·leccions vives del nostre catàleg. I també la d’haver endegat algunes iniciatives pioneres. Com, per exemple, la col·lecció Ginjoler, única amb  la llengua de signes catalana, o la seva versió en castellà Carambuco Cuentos.

L’any 2010, l’Associació de Pares de Nens Sords de Catalunya, APANSCE, atorgà a l’editorial El Cep i la Nansa edicions el premi APANSCE 2010, per l’elaboració dels contes de la col·lecció Ginjoler i la promoció de la llengua de signes catalana entre els infants. La mateixa col·lecció es pot trobar també en llengua de signes castellana sota el nom de Signacuentos.

L’editorial, l’any 2017, amb afany de promocionar la cultura escrita i donar veu a obres que destaquen de la resta en contingut i qualitat , va engegar el projecte Edita.cat, una web de micromecenatge on els escriptors són acompanyats i guiats per l’editorial durant tot el procés d’edició i promoció de la seva obra.

Cal també destacar el darrer projecte que hem iniciat, el del nou segell, Prometeu, de traduccions al català.

Els nostres objectius

  • Posar a l’abast de tothom la cultura catalana i participar activament en la seva promoció.
  • Donar veu a projectes que excel·leixen en creativitat.
  • Editar llibres de gran qualitat narrativa.
  • Impulsar autors i autores del territori català.
  • Difondre la llengua de signes catalana i castellana.
  • Promoure la lectura a totes les edats.
  • Publicació d’autors disruptius en edicions bilingües.