Joan Gómez i Urgellés

Vilanova i la Geltrú, 1959. Fill d’en Vicenç ­un modest constructor­ i de Montserrat, propietària d’un establiment de vetes i fils, va quedar orfe a 15 anys de d’edat. L’educació, la urbanitat i la instrucció rebuda la deu al seus pares principalment i a la contribució addicional de la seva àvia Andrea, amb quiva conviure fins al febrer del 1999 (any en què va morir).
L’àvia Andrea li va oferir, possibilitar i transmetre la il·lusió per treballar en el somni d’ensenyar. Mercès a l’ajut incondicional de l’àvia, és llicenciat en ciències exactes per la UB i doctor en Pedagogia per la UAB. Desenvolupa la seva activitat professional com a professor titular de matemàtiques a la UPC des de l’any 1986.
Els estudiants que han rebut les seves disiciplines i lliçons en tenen un bon record. Cal destacar que la vocació pel noble ofici d’ensenyar potser és herència del seu avi, Joan Urgellès, qui compaginava les tasques laborals de comptable amb l’ensenyament de matemàtiques a l’Ateneu Vilanoví. Durant els darrers anys ha participat activament en més de 20 congressos d’àmbit nacional i internacional. Dins l’activitat investigadora en matemàtiques, realitza recerca en el camp de l’optimització i, en especial, en l’àrea de didàctica de les matemàtiques, en la de modelització matemàtica i la innovació docent.
La seva militància a oferir una vessant utilitarista de les matemàtiques li ha proporcionat al 1987 el guardó atyorgat per la UPC “”reconeixement a la millora de la qualitat docent””. Al 1999, guanya el premi Josep Pallach d’educació i, el mateix any, el premi Joan Profitós ­entregat a la Nit de les Lletres Catalanes del 1999­, el resultat del qual és l’obra que teniu a les mans.
Actualment, presideix la Societat d’Ensenyants de Matemàtiques del Garraf, i és membre del comitè orga itzador del Congrés d’Educació Matemàtica que es desenvolupa en el marc de l’any 2000, Any Internacional de les Matemàtiques.”

Mostrant l'únic resultat

Mostrant l'únic resultat